Сянката на ядрената война се появи отново, след като някои страни

...
Сянката на ядрената война се появи отново, след като някои страни
Коментари Харесай

Шефът на ООН: Барабаните на ядрената война бият отново

Сянката на нуклеарната война се появи още веднъж, след като някои страни заплашват да употребяват нуклеарни оръжия.

Това предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в своето послание в деня на 78-ата годишнина от атомната бомбардировка над Хирошима.

" Барабаните на нуклеарната война бият още веднъж. Недоверието и разделянето се усилват. Ядрената сянка, която надвисна над Студената война, се появи още веднъж. И някои страни неразумно тракат с нуклеарното оръжие, заплашвайки да употребяват тези принадлежности на заличаване ", се показва в обръщението, прочетено от заместник-генералния секретар и висш представител по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу на възпоменателно събитие в Мемориала на мира в Хирошима.

Гутериш прикани за цялостен отвод от нуклеарни оръжия. Той уточни, че " елиминирането на нуклеарните оръжия остава най-високият приоритет на Организация на обединените нации за разоръжаване ".
 В Съединени американски щати предизвестяват Русия, че нуклеарна офанзива против Украйна е офанзива против НАТО
В Съединени американски щати предизвестяват Русия, че нуклеарна офанзива против Украйна е офанзива против НАТО

Линдзи Греъм: Време е да изтрезнеете, вашата варварска инвазия в Украйна не работи

" Единственият метод да се отстрани нуклеарният риск е да се отстранен нуклеарните оръжия ", означи висшият представител на Организация на обединените нации. " Няма да се успокоим, до момента в който нуклеарната сянка не бъде отстранена един път вечно ", добави той.

Гутериш моли интернационалната общественост да си вземе поука от " нуклеарния прелом ", сполетял японския град на 6 август 1945 година

Базираният на правила ред, предопределен да предотврати потреблението на нуклеарни оръжия, в никакъв случай не е бил " толкоз нежен ", акцентира генералният секретар на Организация на обединените нации.

По думите му това значително се дължи на нестабилните времена, в които живеем. Екзистенциалната опасност, пред която е изправен светът през днешния ден е резултат от " най-високото равнище на геополитическа конкуренция, възходящо напрежение и задълбочаване на раздялите сред огромните сили през десетилетията ".

В комбиниране с възходящото световно напрежение е рекордното равнище на международните военни разноски, които съгласно статистики са достигнали 2 240 милиарда $ през 2022 година
 КНДР плаши с нуклеарни оръжия Съединени американски щати и Юга
КНДР плаши с нуклеарни оръжия Съединени американски щати и Юга

След визитата на нуклеарната подводница

Атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки е военна интервенция, извършена от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, против японските градове Хирошима и Нагасаки на 6 и 9 август 1945 година, в края на Втората международна война.

Според разнообразни оценки детонацията на атомната бомба, хвърлена над Хирошима, е умъртвила 20 000 бойци и сред 70 000 и 120 000 цивилни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР